Floor-Wijma-sporten-na-bevalling-manueel-therapeut-fit-for-the-floor

Vraag het Floor

Heb je een vraag over de lessen, of weet je niet zeker welk lespakket het beste bij jou past?
Hieronder vind je verschillende mogelijkheden om in contact te komen met Floor.

Contact met Floor.

Neem gerust contact op met mij op.

  • Stuur me een bericht via het contactformulier
  • Stuur een mailtje naar info@fitforthefloor.nl
  • Iedere donderdag 16-17 uur spreekuur via live chat
  • Bekijk alle veelgestelde vragen hieronder

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je wellicht al een antwoord op je vraag. Kom je er toch niet uit?
Laat een bericht achter of gebruik de live chat, rechtsonder in je scherm.

Wat is Fit for the Floor?

Dit is Fit for the Floor. Vanuit mijn kennis als fysiotherapeute, ervaring als jonge moeder i.c.m. de benodigde literatuur, heb ik dit protocol geschreven voor de pas bevallen vrouw. Hierin staat per week uitgelegd wat er in jouw lichaam gebeurd en welke oefeningen je mag doen om voorzichtig toe te werken aan jouw herstel.

Iedereen, elke zwangerschap en elke bevalling is anders. Daarom is er op hoofdlijnen een indeling gemaakt in drie groepen: het ‘reguliere’ lespakket voor na een rustig verlopen bevalling, het ‘aangepaste’ lespakket voor na een complexer verlopen bevalling en het keizersnede lespakket. Dit programma geeft een leidraad voor wat in ieder geval mag in de genoemde week per categorie. Dit met als doel zoveel mogelijk klachten onder moeders te voorkomen.

Je leven na de bevalling is namelijk hectischer en onvoorspelbaarder geworden. Vaak is tijdgebrek en demotivatie de bottleneck om gericht met oefeningen/ oefengroepjes aan de slag te gaan. Laagdrempeligheid en overzicht geeft dan ook hopelijk voor jonge moeders de mogelijkheid om toch zo efficiënt mogelijk met de juiste oefeningen aan de slag te gaan!

Klachten kunnen ondanks dit programma altijd opspelen. Probeer altijd eerst terug te gaan naar de vorige fase oefeningen om te onderzoeken of dit de klachten doet afnemen. Herhaal dit daardoor langer, maar zorg ervoor dat je klachtenvrij bent voordat je opnieuw doorgaat naar de volgende oefeningen. Blijf je desondanks toch klachten ervaren, neem dan toch altijd contact op met een fysiotherapeut, arts of verloskundige bij jou in de buurt!

Wil je weten welk lespakket met oefeningen het beste bij je past, doe de test!

Wat zijn de betaalopties?

Voor de Alles-in-1 pakketten, kun je zowel met iDeal als met creditcard en PayPal betalen. Voor de maandelijkse pakketten kun je met een creditcard of bank incasso betalen. Er wordt dan iedere maand een bedrag afgeschreven.

Ik heb een cadeaubon gekregen, hoe gebruik ik die?

1. Op de Fit for the Floor cadeaubon vind je een unieke code (in het witte veld).

2. Klik op ‘Start mijn test’ hieronder en bepaal welk lespakket het beste bij je past.

3. Vervolgens vul je tijdens het afrekenen de unieke code in, waardoor de kosten van €19,95 komen te vervallen.

Hoe stel ik prioriteit voor deze oefeningen?

Probeer een paar vaste momenten op de dag in te ruimen om met je oefeningen bezig te zijn. Bijvoorbeeld wanneer je kindje slaapt. De oefeningen hoeven niet veel tijd in beslag te nemen. Realiseer je dat alle kleine beetjes zullen helpen jouw herstel te bespoedigen!

Ik wil borstvoeding geven. Heeft dit consequenties voor de opbouw in training?

Borstvoeding geven vraagt veel energie. Je kan prima trainen maar houdt er rekening mee dat je daarnaast minder energie hebt voor andere belastingen. Verdeel dit dus goed over de dag.

Is starten in week 1 na de bevalling niet veel te vroeg?

Tijdig starten met de juiste oefeningen voorkomt klachten op langere termijn. Veel mensen denken dat oefeningen doen gelijk een fanatieke training betekent. Dit is zeker in het begin niet het geval. We starten met hele lichte basisbewegingen/oefeningen die alleen op aanspannen en ontspannen zijn gericht. Als je dit goed onder de knie krijgt, gaan de volgende oefeningen makkelijker!

Heb ik nu een grotere kans op klachten na de bevalling omdat ik tijdens de zwangerschap rugklachten en bekkenklachten had?

Je hebt inderdaad een grotere kans op klachten wanneer je al klachten hebt (gehad). In jouw geval is het dan ook extra belangrijk om gedoseerd op te bouwen en strikt aan te houden dat je teruggaat naar voorgaande oefeningen zodra je tijdens belasting klachten krijgt.

Heb ik nu meer kans op incontinentie omdat ik tijdens de zwangerschap veel last had van urineverlies?

Deze kans is inderdaad iets groter. Het is nu dan ook extra belangrijk dat je de bekkenbodemspiertraining goed onder controle krijgt. Neem hier dan ook regelmatig de tijd voor zodat je meer controle over deze spiergroep krijgt en minder ‘ongelukjes’ zult ervaren.

Is de kans aanwezig dat ik een verzakking krijg wanneer ik te fanatiek ga trainen?

Er is geen grotere kans op een verzakking als je op een stapsgewijze manier deze oefeningen gaat opbouwen. Houdt natuurlijk altijd in de gaten of de volgende symptomen uitblijven: een zwaar gevoel in de vagina of lage rug, een gevoel van zwelling in of bij de vagina of het gevoel dat je de blaas niet goed kunt legen of dat je vaak moet plassen.

Wanneer start ik met betalen?

Bij de Alles-in-1 pakketten betaal je voor aanvang. Bij de maand abonnementen, oefen je een week gratis voordat het eerste maandbedrag wordt afgeschreven.

Wat is de opzegtermijn?

Opzegtermijn bij het aangaan van een licentie per maand is één (1) maand. Waarin de opzegging ingaat op de 1e van een nieuwe maand, met tenminste 1 volle maand ertussen.

Bij het aangaan van een vooraf betaald totaal pakket, is tussentijds beëindigen tussentijds mogelijk, voor pakketten vindt geen restitutie plaats.

Ik heb langer dan 1 uur geperst bij de bevalling. Heeft dit risico’s voor mijn herstel?

Nee hoor. Langer persen is in principe geen probleem zolang de ontsluiting verder vordert en jij dit nog vol kunt houden. Het is eerder goed dat het perineum (weefsel tussen de anus en de vagina) langzaam op rek wordt gebracht om een inscheuring te voorkomen. Zolang er geen ingreep nodig is geweest, verloopt jouw herstel in principe normaal.

Mijn kindje woog bij de geboorte 4050 gram. Is de kans groot dat ik nu trager herstel?

In principe hoeft dit voor jouw eigen herstel geen enkel probleem op te leveren. Jouw lichaam kan ook van een groter kindje bevallen. Wel zijn er tijdens de bevalling iets hogere risico’s op een ingreep maar hier zal je ten alle tijden goed bij worden begeleid.

Ik heb een totaalruptuur opgelopen tijdens de bevalling en heb nu veel pijn. Zijn er tips?

Wat je kunt doen is paracetamol slikken om de pijn te verzachten, ook kun je op een harde ondergrond gaan zitten. Dit kan de zwelling van de wond beperken. Ook kun je de wond regelmatig spoelen met water.

Ik ben vorige week bevallen en heb veel problemen gekregen met de toiletgang. Zijn er tips?

Ja, die zijn er: zorg ervoor dat je tijdens ontlasten onderuit gezakt gaat zitten en niet teveel mee perst. Dan krijg je een te hoge druk op de bekkenbodem en dit kan je herstel vertragen. Bij het plassen ga je goed rechtop zitten en plas helemaal uit zonder te persen.

Ik ben bevallen middels een keizersnede. Wanneer is het littekenweefsel hiervan weer hersteld?

Na 6 weken is dit weer dusdanig genezen dat je mag starten met lichte krachttraining.

Supporters van Floor