Regulier lespakket: Maand abonnement

Categorieën: Reguliere bevalling
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

En dan is het zover: na 9 maanden  ben je dan bevallen. Na een eerste keer bevallen ben je waarschijnlijk nog wel behoorlijk aan het bijkomen van alles wat er  is gebeurd en hoe dit is verlopen. Vrouwen die vaker zijn bevallen ervaren dit vaak alweer een beetje anders, zijn soms meer voorbereid. Maar elke bevalling loopt natuurlijk anders dus volledig voorbereiden kan nooit.

Hoe dan ook: hopelijk is alles goed gegaan met jou en met je kindje en kan je gaan genieten.

Een bevalling duurt gemiddeld 12-24 uren. Dit kan dus nogal uiteenlopen. De aanloop (zeker bij een eerste kindje) duurt vaak het langst. Vaak gaat dit gepaard met onregelmatige weeën die variëren in intensiteit.

Je gaat nu starten in deze categorie omdat je een ‘reguliere’ bevalling hebt gehad. Er was sprake van een gemiddelde bevallingsduur, er is geen grote schade opgetreden en je hebt niet of weinig klachten op dit moment. Mogelijk ben je voor en tijdens de zwangerschap actief geweest en -het allerbelangrijkste – je hebt zin en hopelijk ook energie om aan dit programma te gaan beginnen!

Ik wens je veel succes met de oefeningen. Mocht je desondanks onderweg in je opbouw klachten ondervinden, ga dan altijd eerst terug naar voorgaande oefeningen en raadpleeg bij twijfel altijd een zorgprofessional.

Veel plezier en succes!

Floor

PS. Past dit pakket niet bij je? Doe de test, of bekijk onze lespakketten voor na een complexe bevalling, of een keizersnede.

Toon meer

Cursus inhoud

Alle oefeningen week 1
Deze week leer ik je hoe je op een goede en ontspannen manier naar de buik kunt ademen. Het is belangrijk dat je dit goed beheerst om de volgende oefeningen ook goed uit te kunnen voeren en op te bouwen. Daarnaast leer ik je wat rustige oefeningen om goed beweeglijk te blijven en een aantal rekoefeningen. Ook maken we een start met het leren voelen van de bekkenbodemspieren.

  • Tips van Floor
    02:19
  • Introductie: Welkom, ik ben Floor
    02:07
  • Introductie: Eerste oefeningen
    01:25
  • Oefening 1: Het aanleren van een buikademhaling
    03:29
  • Oefening 2: Het aanleren van een goede houding en afwisselend bewegen
    02:13
  • Oefening 3: Het leren voelen van de bekkenbodemspieren
    01:09
  • Oefening 4: Bekken kantelen
    01:51
  • Oefening 5: Mobiliseren van de lage rug
    01:26
  • Oefening 6: Bekken kantelen op handen en knieën
    01:21
  • Oefening 7: Childpose
    01:04
  • Oefening 8: Bekken kantelen in stand
    01:47

Alle oefeningen week 2
Deze week leer je hoe je de bekkenbodemspieren en de diepe dwarse buikspieren kunt aanspannen en weer ontspannen. Verder leer je hoe je goed staat en kunt stabiliseren.

Alle oefeningen week 3
Deze week leer ik je meer variaties om de bekkenbodemspieren en diepe dwarse buikspieren aan te spannen. Dit i.c.m andere bewegingen maar je leert ook variëren in duur en snelheid. Verder maken we een start met het aanspannen van de schuine buikspieren en ik leer je een symmetrieoefening om de heupspieren te ontspannen en het bekken in balans te brengen.

Alle oefeningen week 4
Ik leer je deze week hoe je de bekkenbodemspieren en diepe dwarse buikspieren sneller aan kunt spannen en hoe je deze spanning langer vast kunt houden. Verder leer ik je hoe je deze aanspanning vast kunt houden terwijl je alledaagse bewegingen uitvoert en ik geef je tips over het wandelen en de opbouw hiervan. Ten slotte leer je een stabiliteitsoefening in zijlig.

Alle oefeningen week 5
In de ze week gaan we de basisaanspanning uitbreiden en meer nieuwe oefeningen toevoegen waarmee je dit kunt combineren. Zo beginnen we met squatten en planken in zijlig. Ook maken we de stabiliteitsoefening in zijlig wat moeilijker.

Alle oefeningen week 6
In deze week leg ik je eerst uit wat een diastase is en hoe je dit kunt voelen bij jezelf. Het is namelijk belangrijk dat je deze functioneel kunt aanspannen alvorens verder te gaan met de andere oefeningen. Ik leer je vervolgens wat er kan gebeuren als dit niet goed gaat. Als dit goed gaat vervolgen we de training met meer complexe oefeningen en starten we ook met weerstand m.b.v een dynaband.

Alle oefeningen week 7
Ik leg je uit wat de voorwaarden zijn om door te mogen met de volgende oefeningen. We beginnen nu met plank- en uitstapoefeningen en ik laat jullie zien hoe ik Julie in bad doe en waar je goed op moet letten als het om je houding gaat.

Alle oefeningen week 8
Verschillende oefeningen die we eerder hebben gedaan komen nu weer terug, maar nu gecombineerd met meer complexe bewegingen zoals meer instabiliteit tijdens de oefening. Ik laat een aantal variaties zien maar ook leer ik je dat het belangrijk is regelmatig tussendoor te ontspannen en hiervoor ontspanningsoefeningen te doen.

Alle oefeningen week 9
Je bent inmiddels al een heel eind gekomen! We bouwen weer verder op en deze week leer ik je opdrukken op handen en knieën, zijwaarts planken en ook zijwaartse uitstapoefeningen (lunges). Natuurlijk blijft de aanspanning van de bekkenbodemspieren en diepe dwarse buikspieren hierbij heel belangrijk.

Alle oefeningen week 10
Nog een stapje verder: deze week leer ik je weer nieuwe oefeningen zoals de superman, schuine buikspieren en bovenrug oefeningen m.b.v een dumbell.

Alle oefeningen week 11
Deze week maken we een voorzichtige start met het trainen van de rechte buikspieren. Daarnaast gaan we opdrukken op handen en voeten en maken we de zijwaartse uitstapoefeningen (lunges) moeilijker!

Alle oefeningen week 12
In deze laatste trainingsweek gaan we verder in op het trainen van de rechte buikspieren en leg ik je uit wat hierin belangrijk is en wat er niet mag gebeuren. Je leert een aantal oefeningen om dit te trainen. Blijf daarnaast aandacht besteden aan de voorgaande oefeningen om sterk en stabiel te blijven. Je bent nu hopelijk fit genoeg om weer aan het werk te gaan en de sport die jij het leukste vindt te gaan oppakken / verder uit te bouwen. Succes!

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling